Fransa’daki Nancy Üniversite Hastanesi’ndeki bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya nazaran, duygusal yiyicilik uzun vadede kalp sıhhati için hayli tehlikeli olabilir.
Daily Mail’de yer alan habere nazaran, araştırma için 1.109 kişinin verileri 13 yıl boyunca değerlendirildi. İştirakçilerin hüzünlü ya da gerilimli durumlarda bir şeyler yediklerinde rastgele bir kardiyovasküler hasarın oluşup oluşmadığı kaydedildi.
KALORİ ÖLÇÜSÜYLE İLGİSİ YOK
Sonuçlar, duygusal yemenin daha sert arterlerle kontaklı olduğunu ve kalp rahatsızlığı riskini yüzde 38 artırdığını ortaya çıkardı. Bununla birlikte, alınan kalori ölçüsünün rastgele bir tesiri olmadığı görüldü.
Bulgularını Avrupa Önleyici Kardiyoloji Dergisi’nde yayınlayan araştırmacılar, duygusal yemekten kaçınmanın yollarından birinin “dikkatli” yemeye çalışmak olduğunu tavsiye etti.
Profesör Nicolas Girerd, “Duygusal yiyiciler, yiyecekleri midelerinden çok beyinlerini tatmin etmek için tüketirler. Dikkatli yemek, bu alışkanlığı kırmaya yardımcı olabilir. Bu, tek başına yahut diğerleriyle birlikte yemek yemek için vakit ayırmak, anda olmak, ne yaptığınızın farkında olmak ve telefonunuz veya TV ile dikkatinizin dağılmaması manasına gelir.” dedi.